Nyttig info – varmepumpe

Nyttig info om våre pumper

Direkte og indirekte luftstrøm (med IFP sensor)

Velg om varmepumpen skal dirigerer luftstrømmen mot eller bort fra mennesker i rommet.
På modellene Intelligent og Crystal kan en velge å justere luftstrømmen fra pumpen.
I en indirekte modus vil luftstrømmen unngå personer som oppholder seg i rommet. Det kan være en fordel dersom du er var for trekk. I direkte modus vil varmepumpen rette luftstrømmen mot det området personen oppholder seg i – dette er perfekt dersom du er frossen eller trenger å kjøle deg ned (aircondition)
Luftstrømmen reguleres automatisk både sideveis og opp og ned, alt ettersom behov og innstilling.

WIFI styring

Med vår nyeste modell Crystal kan du ha full kontroll på inneklimaet i din bolig – uten å være tilstede. Med avansert teknologi er det nå mulig å styre viktige funksjoner direkte fra din mobiltelefon. Du laster bare ned en aplikasjon på Apple eller for Android, så er du i gang.

10gr. Vedlikeholds varme.

Våre modeller Intelligent og Crystal er utstyrt med muligheten for vedlikeholds varme. Det betyr at du kan være energibesparende, og samtidig ikke trenger å være engstelig for frostskader på hus og hytter om du ikke er tilstede. Om du velger fjernstyring i tillegg, kan du faktisk holde 10 gr. På hytten, og så justere opp temperaturen ved ett enkelt tastetrykk noen timer før ankomst.

Miljøvennlig

Gjennom å utnytte gratis, fornybar energi fra omgivelsene vil en miljøvennlig Haier varmepumpe bidra til å redusere dine CO2-utslipp.

Med en Haier varmepumpe vil du i gjennomsnitt redusere ditt energiforbruk tilsvarende
6 tonn CO2-utslipp. Nettopp din innsats, sparer både strøm og er miljøvennlig på en gang.

Plassering av varmepumpen

Det er viktig å huske på at innedelen/innedelen plasseres slik at man får best mulig varmespredning i de områdene man oppholder seg mest. Det er også viktig å tenke på at varmepumpen skal dekke et størst mulig areal. For å optimalisere plasseringen er det viktig å rådføre seg med den lokale forhandler, som kan gi deg nyttig råd og tips. Forhandleren har lang erfaring og kjenner produktet godt.

Energiklasse

  • Energiklasse er rangering av produkter ut i fra EU sine krav.

SCOP

  • SCOP beskriver varmefaktoren en pumpe klarer å produsere over et helt år.
  • SCOP eller Årsvarmefaktor («års-COP») beskriver varmefaktoren en pumpe klarer å produsere over et helt år.
  • SCOP er den nye måten alle varmepumper skal klassifiseres på.

SEER

  • SEER beskriver forholdet mellom pumpens avgitte effekt i kjøling og tilført effekt over en kjølesesong.
    SEER er den nye måten alle Aircondition/varmepumper skal klassifiseres på.

HVA SKJER MED VARMEPUMPEN VED STRØMBRUDD?

  • Ved strømbrudd stopper pumpen, men startes automatisk når strømmen er tilbake.
  • Våre modeller vil automatisk starte i samme modus som før strømbruddet.
  • Ved kaldstart har varmepumpene en forvarming av kompressor for å ikke skade varmepumpen.

Inverter-teknologi

Inverter-kontroll optimerer effektivitet
Prinsippet er enkelt: Inverter justerer strømmen som brukes for å passe det faktiske kravet – verken mer eller mindre! Denne teknologien gir deg to tydelige fordeler:
Komfort: Inverter tilbakebetaler sin investering mange ganger ved å forbedre komfort. Et luftkondisjoneringsanlegg med en Inverter justerer kontinuerlig sitt kjøle- og varmenivå for å passe med temperaturen i rommet, og forbedrer dermed komfortnivåer. Inverter reduserer oppstartstid for anlegget, slik at nødvendig romtemperatur oppnås mye raskere. Så snart riktig temperatur er nådd, sørger Inverter for at den opprettholdes konstant.
Energieffektiv: Fordi en Inverter overvåker og justerer romtemperaturen ved behov, faller energiforbruket 30% sammenlignet med et tradisjonelt på-/av-system
Haier har inverter styring har på alle modeller for privatmarkedet, bortsett fra vår prisgunstige «sommerpumpe»

COP – KW – ÅRSVARMEFAKTOR – HVA BETYR ALT DETTE?

COP (Coefficient of performance):
Varmepumpens effekt faktor. Eksempel – hvis COP er på 5,24 slik som på Intelligent 09, så vil det i utgangspunktet si at du får 5,24 kW ut ved å tilføre 1kW. COP måles ved +7 grader ute og +20 grader inne og kompressordrift på ca 40-50%.

SCOP:
Som COP, men skal simulere en total årsvarmefaktor – SEER og SCOP måler årlig strømforbruk og effektivitet i typisk daglig bruk. Over lengre tid, regner de med temperatursvingninger og standbyperioder for å gi en tydelig og pålitelig indikasjon av den typiske energieffektiviteten over en hel oppvarmings- eller kjølesesong.

kW:
Kilowatt. Sier noe om varmeeffekten du får ut av varmepumpen. En vanlig panelovn ligger ofte på ca 1000 W = 1 kW.

Årsvarmefaktor:
Enkelt forklart: Hva er COP gjennom hele året, ved alle ute og innetemperaturer. Årsvarmefaktor på 2 tilsvarer at du har brukt 10 000kW timer og fått ut en effekt på 20 000kW timer.

Nominell kapasitet:
Nominell kapasitet er hva varmepumpen leverer ved vanlig drift, som ligger på ca 40-50% av totalkapasitet. Dette kan variere fra modell til modell, og produsent til produsent

Varmestav:
En metallstav i bunnpannen på utedelen som fjerner snø og is. Haier har selvfølgelig dette på de fleste av sine modeller.

R410A:
Refrigerant 410A – er gassen som bør brukes i dagens varmepumper. Dette er per i dag den mest miljøvennlige gassen og man bør ikke kjøpe produkter med for eksempel R22 eller R407C. ALLE Haiers modeller benytter R410A

Ned til -25 gr utetemperatur

Haier varmepumper har egne modeller utviklet for optimal drift og energisparing i norsk klima.
Klimaet i Norden er kaldere og mer variert enn i resten av Europa.
Derfor utvikler Haier egne modeller som er optimalisert for vårt utfordrende klima.
Vi garanterer drift ned til -25 grader utetemperatur med våre modeller Intelligent og Crystal.

Pumpene er på det Danske forskningslaboratoriet Intertek, testet etter EN 14511.( dette er en felles betegnelse på Europeiske varmepumpe tester)
Grunnen til at våre modeller tåler slike kalde klima er spesialtilpasning til nordiske forhold. Med blant annet spesial trimmet avrimings prosess, og varmestav i bunnpannen.
Varmestav er en bedre løsning enn varmekabel, da den er mer robust. I tillegg er bruken av varmestaven behovstyrt. Da står den ikke å trekker strøm hele vinteren, slik som en ettermontert varmekabel ofte gjør.
Kompressoren er selve hjertet i varmepumpen, og har selvfølgelig forvarming slik at den skal forlenge levetiden sin og tåle kaldstart, gjennom en kald vinter.

Behagelig inneklima

Stabil innetemperatur hele året og renere luft kan vi love deg hvis du kjøper en Haier varmepumpe.

Jevn innetemperatur hele året

Med en Haier varmepumpe kan du nyte jevn innetemperatur gjennom hele fyringssesongen. Automatikk sørger for å gi full varmeeffekt på de kaldeste dagene og tilsvarende lav effekt i de milde periodene vår og høst. Den avanserte effektreguleringen gir jevn drift, med færrest mulig stopp og start. Det betyr mindre slitasje og strømforbruk.

Rent og sunt inneklima

Inneluft inneholder ofte store mengder partikler som støv, pollen og bakterier. Dette kan være usunt, spesielt for alle som plages av astma og allergi. I tillegg til at Haier’s Intelligent og Crystal serie har et såkalt 4-i-ett filter, har pumpene også en Ionegenerator.
Dette for effektiv rensing av luften og fjerning av partikler som støv og pollen.

Bruk varmepumpen som aircondition

På varme sommerdager kan alle Haiers varmepumper brukes som aircondition.
En Haier varmepumpe svaler inneluften på varme sommerdager og gir en komfortabel innetemperatur du faktisk kan unne deg.

Kjøling til -10 gr.

Våre modeller Intelligent og Crystal kan faktisk levere kjølekapasitet ned til -10 gr. Bruken her kan være Datarom, tekniske rom osv.

FABRIKKMONTERT VARMESTAV

Unik for nordiske forhold – varmestav i utedelen
Haier varmepumper har satt inn varmestav i stedet for varmekabel i utedelen, samt spesialutviklet avriming for fjerning av snø og rim. Kompressoren har forvarming for kaldstart.

Får du strømstans starter varmepumpen opp igjen automatisk. Hos Haier er dette en selvfølgelighet på våre modeller!
Drift ned til -20/-25 grader garanteres derfor.

Kontakt

Send oss en e-post.